Direct naar de inhoud.

Hoe stemt de Veenkoloniën op de Top2000?

  • door:
  • op:
F: Arjan Plat/Purisa, Bewerking: RTV1

REGIO – De tijd van lijstjes maken is weer begonnen en dat betekent ook dat NPO Radio 2 haar jaarlijkse lijst presenteert, namelijk de Top2000. Het grote nieuws dat Bohemian Rhapsody van Queen dit jaar niet op de eerste plek staat is bijzonder te noemen. In de 22 jaar dat de lijst samengesteld wordt is het nummer vijf keer niet de nummer 1. Dit jaar staat Roller Coaster van de Zeeuwse Danny Vera bovenaan de lijst der lijsten.

Veendam

Inwoners van de gemeente Veendam hebben veel gestemd op de lijst en zijn het eens met de landelijke lijst. Ook de Veendammers vinden Roller Coaster het mooiste nummer van dit moment. Queen en de Eagles staan net als de landelijke lijst op plek 2 en 3. Op plek 4 staat Ede Staal met zijn bekendste nummer ‘Het Het Nog Nooit Zo Donker West’. Dat nummer staat in de landelijke lijst op plek 619. Opvallend is dat ‘Piano Man’ van Billy Joel niet in de top 10 zit van de Veendammers, terwijl inwoners van de gemeente Stadskanaal en Borger-Odoorn het nummer wel in de top 10 hebben gestemd.

Stadskanaal

De knoalsters hebben ook de meeste stemmen gegeven aan Danny Vera. Waar Veendam nog 22% aan de Zeeuw hebben gegeven, hebben de knoalsters 19% gestemd op het nummer. Opvallend is dat ‘Hotel California’ niet op plek 3 staat, zoals landelijk, maar op de vijfde plek. Ook in Stadskanaal staat Ede Staal op plek 4. ‘Piano Man’ van Billy Joel is juist populairder in Stadskanaal. Dat nummer staat op plek 3, terwijl de Amerikaan landelijk een vierde plek heeft bemachtigd.

Borger-Odoorn

De muzieksmaak van inwoners van de gemeente Borger-Odoorn ligt ongeveer hetzelfde als de landelijke muzieksmaak van de stemmers van de Top2000. De gehele top 5 is hetzelfde. DI-RECT is de hoogste stijger in de gemeente Borger-Odoorn. Het nummer ‘Soldier On’ is dit jaar uitgebracht en staat op plek nummer 10 net achter Ede Staal. Ook daarin lijkt de muzieksmaak van de inwoners van de gemeente overeen te komen met de landelijke muzieksmaak. Het nummer van DI-RECT ook landelijk gezien de hoogste stijger. Daar staat het nummer op plek 12.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-