Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Autocross ipv Carbid in Nieuw-Buinen

F: RTV Drenthe

NIEUW-BUINEN – Het is niet een Oudejaarsdag zoals voorgaande jaren. Evenementen zijn afgelast en vuurwerk is vanavond verboden. Toch zijn overal in Drenthe initiatieven om 2020 feestelijk af te sluiten binnen de coronamaatregelen. Wij gaan op bezoek bij verschillende initiatieven in onze provincie. Dit bericht wordt gedurende de dag aangevuld.

Niet knallen, maar crossen

Een vriendengroep uit Nieuw-Buinen besloot het dit jaar ook maar eens anders te doen. In plaats van melkbussen, kwamen ze allemaal met de auto naar een weiland. Niet met hun eigen, maar met een goedkoop barrel om mee rond te scheuren. “Die auto’s hebben we overal vandaan gehaald zodat we hier over het land kunnen crossen. Waarschijnlijk moeten ze na vandaag naar de sloop”, zegt Milan Schipper van de groep.

F: RTV Drenthe

Ondanks dat de vriendengroep het coronaproof en zonder publiek wilde houden, zijn er toch wat mensen langsgekomen. En daar waren niet alleen nieuwsgierige dorpsgenoten bij. De politie kwam ook even langs, volgens Schipper. “Maar die zijn alweer weg. Volgens mij vonden ze het prima.”

Vanavond staan de auto’s, of wat er van over is, stil. “Wij zitten gewoon bij onze ouders op de bank om middernacht”, zegt Schipper.

 

 

Bron: RTV Drenthe

 

Geplaatst door

Redacteur/Verslaggever - Streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.