Direct naar de inhoud.

Gemeente Stadskanaal: Jaarwisseling vooral in huiselijke kring gevierd

  • door:
  • op:
(F: J. Westerhof, RTV1)

De jaarwisseling in de gemeente Stadskanaal werd vooral thuis in kleine kring gevierd. De hulpdiensten bevestigen dit beeld en melden dat zowel oudejaarsdag als oudejaarsnacht rustig zijn verlopen. De jaarwisseling kende vanwege alle coronamaatregelen een stevige voorbereiding. De hulpdiensten zijn dan ook zeer tevreden over het feit dat het rustig verliep en ze niet zijn geconfronteerd met geweld of ongewenst gedrag.

De brandweer heeft, na een rustige dag, ook een relatief rustige nacht achter de rug. Overdag werden er preventief enkele brandstapels verwijderd. ‘s Avonds bleef het aantal vreugdevuren beperkt en die leverden nergens problemen op. De politie meldt dat er geen ordeverstoringen op straat waren. Ze kreeg enkele meldingen van overlast door carbidschieten, maar hoefde niet in actie te komen. Ook de ambulancedienst beleefde een rustige jaarwisseling.

Burgemeester Yvonne van Mastrigt is blij dat de inwoners er vooral thuis een gezellige en mooie avond van hebben gemaakt. ‘Ik ben trots op het aanpassingsvermogen van onze inwoners en dankbaar voor de inzet van alle mensen die hun eigen viering hebben opgegeven om dit een veilige jaarwisseling voor ons allemaal te maken’ aldus de burgemeester.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal