Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

McDonald’s doet eigen onderzoek naar de brand in Stadskanaal

F: Rene Stel/RTV1

STADSKANAAL – Hamburgerrestaurantketen McDonald’s gaat eigen onderzoek doen naar de brand die dinsdagmorgen de vestiging in Stadskanaal in de as legde. Dat zegt woordvoerder Eunice Koekkoek van het hoofdkantoor van McDonald’s in Amsterdam. ‘Allereerst gaat onze medeleven uit naar de franchisenemer (Andre Berendsen -red) en zijn team in Stadskanaal. Het is een ontzettend trieste zaak dat een jaar zo moet beginnen voor de mensen daar. Wij zijn zelf ook aangedaan’, vertelt Koekkoek.

Nieuw restaurant

‘De brandweer en de politie doen onderzoek naar de brand en dat doen wij zelf ook, omdat er allerlei technische en juridische kwesties aan vast hangen.’ De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Van brandstichting wordt niet op voorhand uitgegaan. ‘Maar wij willen wel de oorzaak weten. Dat doen we ook bij kleine keukenbrandjes om in de toekomst dingen te kunnen voorkomen.’ Over de schade kan Koekkoek nog niets zeggen. ‘Wij gaan ons best doen om in Stadskanaal weer een nieuw restaurant op te bouwen. Dat doen we in samenspraak met de franchisenemer. Maar laten we eerst goed kijken wat er nu precies gebeurd is’.

50 tot 75 mensen

Bij de ‘Mac’ in Stadskanaal werken volgens Koekkoek tussen de 50 en 75 mensen. ‘We gaan in overleg wat er met de medewerkers gaat gebeuren. Mogelijk dat een deel bij andere vestigingen van ons in de buurt worden ondergebracht.’ De brandweer is inmiddels klaar met de bluswerkzaamheden en is ook bezig met onderzoek. ‘Wij doen dit met oog op preventie. We zoeken naar een oorzaak om de brandveiligheid in de toekomst mogelijk te kunnen verbeteren.’ Naast de McDonald’s en de brandweer is ook de technische recherche van de politie aan het speuren naar de oorzaak van de brand.

 

 

 

Bron: RTV Noord

Geplaatst door

Redacteur/Verslaggever - Streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.