Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Politie: Brand McDonald’s Stadskanaal niet aangestoken

Foto: René Stel/RTV1

STADSKANAAL – De grote brand die de McDonald’s in Stadskanaal dinsdagochtend volledig in de as heeft gelegd is niet aangestoken. Dit laat de politie dinsdagmiddag weten. Dit blijkt uit eerste onderzoeken van de brandweer en de politie.

Wat de oorzaak wel is, dat is nog niet duidelijk. ‘We gaan eerst verder onderzoek doen’, aldus een politie woordvoerder.

Brand

In de vroege dinsdagochtend brak er in de bekende fastfoodketen brand uit. Toen de brandweer arriveerde sloegen de vlammen al uit het dak. Om 06:15 uur had de brandweer het vuur onder controle. Toen de zon een paar uur later opkwam was pas goed te zien wat voor een ravage de brand had aangericht. Het restaurant was dan ook volledig verwoest.

Onderzoek

Het hoofdkantoor van McDonald’s liet dinsdagochtend weten een eigen onderzoek naar de brand te starten. Ook meldde een woordvoerder dat er zeer waarschijnlijk een nieuw McDonald’s restaurant zal komen in Stadskanaal.

Er werkten tussen de 50 en 75 mensen bij het welbekende fastfoodrestaurant. Een deel wordt mogelijk overgeplaatst naar vestigingen in de buurt.

 

Lees ook: McDonald’s doet eigen onderzoek naar de brand in Stadskanaal

Burgemeester Yvonne van Mastrigt over de brand

Geplaatst door

Redacteur/Verslaggever - Streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.