Direct naar de inhoud.

Vertraging benoeming Klaas Sloots door vakantie Koning was ‘een grapje’

  • door:
  • op:
F: Gemeente Stadskanaal

STADSKANAAL – Afgelopen december zei waarnemend burgemeester van Stadskanaal, Yvonne van Mastrigt, in een vergadering van het veiligheidsberaad; dat de benoeming van de nieuwe burgemeester Klaas Sloots vertraging op zou kunnen lopen door de vakantie van Koning Willem Alexander. Dit zorgde voor nogal wat fronsende wenkbrauwen in de Knoalster gemeenteraad en ook onder de bevolking.

“Het was een grap”, zegt van Mastrigt nu over de uitspraak. Dit meldt Dagblad van het Noorden maandag op hun website.

Sfeer binnen de vergadering

RTV Noord, die haar uitspraak als eerste publiceerde, hebben haar dan ook niet verkeerd geciteerd. Maar volgens van Mastrigt was haar uitspraak schertsend bedoeld. Een toon die volgens haar bij de sfeer paste die op dat moment in de vergadering was.

De uitspraak van van Mastrigt in de vergadering is te zien in onderstaande video vanaf 1.14.30:

Gemeenteraad

Hoewel haar uitspraak dus op een grap berust heeft het wel de nodige commotie veroorzaakt binnen de gemeenteraad van Stadskanaal.  VVD-fractievoorzitter Hans Klopstra noemde het vorige maand al onzin. ‘De Koning kan ook op zijn vakantieadres een handtekening zetten.’

Sloots

De toekomstige burgemeester Klaas Sloots liet vlak na de uitspraak al aan RTV1 weten dat volgens hem ‘de normale procedure gevolgd wordt.’ Dat betekent dat hij eind januari dus benoemd zal worden.

Toekomstig burgemeester Klaas Sloots

Lees ook: Klaas Sloots: ‘Bij mijn weten normale procedure voor burgemeesterschap’

Aantreden nieuwe burgemeester vertraagd door vakantie Koning

 

Bron: DvhN



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal