Direct naar de inhoud.

Lagere straf voor Roelf B. en Gertjan N. in hoger beroep

  • door:
  • op:
Bron: Videostill RTV Noord

BOEDAPEST/STADSKANAAAL – Roelf B. en Gertjan N. uit Stadskanaal zijn dinsdag in hoger beroep veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf door het gerechtshof in Boedapest. Eerder in 2020 werden de mannen veroordeeld tot vijf jaar cel.

Verzachtende omstandigheden

De straf valt deze keer lager uit omdat het gerechtshof van mening is dat er sprake is van verzachtende omstandigheden. Zo hebben beide mannen volgens de rechter oprechte spijt betuigt en hebben ze beloofd hun leven te beteren.

Definitief

Deze uitspraak is definitief. Dit is dan ook het einde van een proces dat al sinds augustus 2019 loopt. B. en N. kunnen nu overplaatsing naar Nederland aanvragen, om hier hun straf uit te zitten. Als ze naar Nederland komen is de kans groot dat hun straf nog lager uitvalt omdat normaal gesproken een vonnis dan naar Nederlandse maatstaven omgezet wordt.

Hoewel 4 jaar cel in Nederland een vrij normale strafeis is voor drugshandel, is het in Hongarije op zijn zachtst gezegd laag. Daar is de maximum straf voor dit vergrijp; levenslang.

Sziget

De rechtszaak rondom de twee Knoalsters begon in 2019 toen beide mannen opgepakt werden op het Hongaarse Sziget-Festival. Daar werden ze door de Hongaarse politie betrapt op het verkopen van drugs. Ze hadden maar liefst voor twintig kilo aan xtc-pillen en marihuana-sigaretten bij zich.

 

Lees ook:

Vader veroordeelde atleet Roelf B.: ‘Mijn zoon wil in Stadskanaal blijven’

Vijf jaar cel voor Knoalster drugshandelaars

Knoalster ‘drugsatleet’ en vriend krijgen strafvoorstel

 

 

 

Bron: RTV Noord



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal