Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Klaas Sloots officieel beëdigd als burgemeester Stadskanaal

Rechten: Gemeente Stadskanaal

STADSKANAAL – Op de dag dat Amerika een nieuwe president kreeg, krijgt Stadskanaal een nieuwe burgemeester. Klaas Sloots (GroenLinks) werd woensdagavond in de pleinzaal van het Theater Geert Teis beëdigd als kroonbenoemde burgemeester van de Knoalster gemeente. Hij is daarmee de tiende burgemeester van de gemeente Stadskanaal.

René Paas

De plechtigheid begon met een toespraak van commissaris van de Koning van Groningen René Paas waarin hij onder andere de actualiteit zoals de avondklok, de inauguratie van Biden en de stand van Stadskanaal aanhaalde. “In de huidige financiële situatie waarin Stadskanaal verkeert is het belangrijk dat een burgemeester verbind.” Hij sloot af met Sloots succes te wensen in zijn burgemeesterschap van Stadskanaal.

Beëdiging

Daarna was het tijd voor de officiële beëdiging, uiteraard op 1,5 meter afstand. Afsluitend met een elleboog tik tussen de burgemeester en de commisaris (in plaats van een hand) tekende Paas het proces-verbaal.

Ambtsketting

Nadat ook wethouder, en loco-burgemeester, Johan Hamster zijn toespraak had gehouden, was het tijd voor het omhangen van de ambtsketting bij de kersverse burgemeester Sloots. Door de coronamaatregelen werd dit gedaan door de vrouw van Sloots.

Rechten: Gemeente Stadskanaal

Nieuwe burgemeester

De nieuwe burgemeester gaf in zijn toespraak aan uit te kijken naar zijn burgemeesterschap in Stadskanaal. Ook haalde hij de huidige situatie van de coronacrisis aan. “De lockdown en de nodige avondklok leggen onze samenleving voor een deel stil.,” aldus Sloots. “Maar kijkt u alstublieft wel om naar de eenzame ouderen of juist de jongeren in de samenleving.”

Ook noemde Sloots de ondernemers van Stadskanaal: “Ik heb veel bewondering voor de ondernemers in onze gemeente die een bezorgdienst hebben opgezet om zo de producten bij de mensen thuis te krijgen.”

“Voorzitter, het burgemeesterschap van Stadskanaal voelt voor mij als thuiskomen.”

 

 

 

Geplaatst door

Redacteur/Verslaggever - Streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.