Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Vreemde diefstallen in verschillende tuinen Onstwedde

Screenshot reportage RTV1

ONSTWEDDE – In het normaal zo rustige dorpje Onstwedde zijn de laatste tijd wel heel vreemde diefstallen gemeld. In verschillende tuinen worden de knoppen van de Hortensia’s eraf geknipt. “Dit is niet de eerste keer”, aldus Roelie Knigge. Bij haar zijn al meerdere keren de Hortensia’s vernield.

Knopjesdieven

Niet alleen Knigge is slachtoffer geworden van de ‘knopjesdieven’. Verschillende buurtgenoten meldden een eenzelfde diefstal tegenover Knigge. ‘Ze knippen niet de grootste takken af, maar knippen binnenin een paar kleine takjes weg.’ De dieven weten goed wat ze doen, want ze knippen de knoppen heel secuur af met een snoeischaar.

Roelie (die zelf nog beste bloemschikker van Nederland is geweest) weet niet waarom de takken worden afgeknipt. ‘Het is nog niet goed bewezen wat ze daarmee doen. Ze laten de struik staan. Ik hoorde dat ze er drugs van kunnen maken’, aldus Knigge tegenover RTV1.

Aangifte

Knigge gaat zelf geen aangifte bij de politie doen. Wel gaat ze kijken of ze eventueel een camera op kan hangen om de dief/dieven te kunnen betrappen.

Een reportage over dit vreemde voorval is zaterdagavond te zien op onze Facebookpagina en maandag te zien bij ons nieuwsprogramma 1 op Maandag vanaf 19:00 uur.

Geplaatst door

Redacteur/Verslaggever - Streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.