Direct naar de inhoud.

Rust keert terug na brand in seniorencomplex: ‘Maar ik slaap vannacht niet prettig’

F: Dennie Gaasendam

VEENDAM – In een flat aan de Oostlaan in Veendam is zondagmiddag brand uitgebroken in een meterkast, waarna de rook zich verspreidde naar meerdere appartementen. Daardoor haalde de brandweer meerdere bewoners uit hun woning. Er raakte uiteindelijk niemand gewond, meldde de brandweer. Wel raakten negentien appartementen op de bovenste verdieping van het seniorencomplex door rook- en roetschade zodanig beschadigd dat bewoners niet terug konden keren naar hun woning. Voor die mensen wordt tijdelijk een ander onderkomen geregeld.

Omgeving afgezet

Ook een traumahelikopter werd ingezet om hulp te verlenen. De brandweer zette de omgeving van de Oostlaan af zodat de hulpverleners de ruimte kregen om hun werk goed te kunnen doen. Omstanders werd ook nadrukkelijk verzocht zich aan de coronaregels te houden. Nadat de brand onder controle was, richtte de brandweer zich op het ventileren van de appartementen.

‘Hele gang vol rook’

De 74-jarige Teun Gerrits, één van de bewoners van het appartementencomplex, schrok wel even toen rond 16.45 het brandalarm afging, vertelt hij. ‘Ik rook wel wat, al had ik verder niet het idee wat er allemaal loos was. Maar binnen drie minuten waren politie, brandweer en ambulance er en stond de hele gang vol rook’, blikt hij terug.

Gerrits bedacht zich niet en ging via de nooduitgang naar buiten. ‘Maar ik had thuis nog wel een paar centen liggen, die heb ik eerst nog even meegenomen. En mijn telefoon’, zegt hij grinnikend. Hoewel de bewoner er inmiddels om kan lachen, erkent hij dat het zweet wel even bij hem was uitgebroken. ‘Ik ben niet zo kinderachtig, maar dit doet je wel wat. Ik denk niet dat ik prettig slaap vannacht.’

Bron: RTV Noord

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-