Direct naar de inhoud.

Panden Europalaan opgekocht door gemeente

F: Google Maps

STADSKANAAL – De gemeente heeft de winkelpanden aan de Europalaan 24 en 24a aangekocht. Het gaat om de panden die naast de onderdoorgang zitten van de Europalaan naar de Oude Markt. Om het centrum aantrekkelijker te maken is het ook belangrijk dat we de looproutes verbeteren. Daarom is besloten deze panden aan de Europalaan te kopen, zodat de uitstraling en toegankelijkheid van de passage ook aangepakt kan worden. In de aangekochte panden zitten momenteel de Fashion Club en Sunita’s Beauty Salon. Deze huurders komen in een ander pand aan de Europalaan. Ook krijgen ze compensatie voor de gemaakte verhuiskosten.

In goed overleg

De exacte invulling van de passage is nog niet duidelijk. Hiervoor gaat de gemeente in het voorjaar verder in overleg met de eigenaren van het appartementencomplex boven de passage. Op deze manier proberen we tot een gezamenlijk, gedragen ontwerp te komen. Zodra het ontwerp definitief is start de aannemer met de werkzaamheden.

De bedoeling is wel om de aanpak van de passage zoveel mogelijk gelijk te laten lopen met de herinrichting van de Oude Markt, zodat ondernemers en omwonenden beperkte overlast ervaren. Eind 2021 is het hele centrum dan veranderd in een modern, groen en aantrekkelijk winkelgebied.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-