Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Veendammers maken bezwaar tegen komst crematorium

Foto: Peter Panneman

VEENDAM – Omwonenden van Uitvaartcentrum Buitenwoelhof in Veendam tekenen bezwaar aan tegen de komst van een crematorium. Vorige week werd bekend dat er een bouwvergunning is afgegeven. De plannen voor de uitbreiding van het huidige gebouw aan de Langeleegte in Veendam werden vier jaar geleden al aangekondigd. Buurtbewoners uitten toen ook al hun bezwaren. Alice Hofman haalde met haar actiegroep Veenkracht destijds meer dan 250 handtekeningen op tegen de uitbreidplannen bij haar in de straat.

De buurt zit nog steeds niet te wachten op de plannen van Uitvaartonderneming Monuta en uitvaartvereniging Mekander. ‘We gaan bezwaar aantekenen tegen de verbrandingsoven, het parkeerbeleid dat de gemeente heeft bedacht en de uitstoot’, zegt Alice Hofman.

Meer uitvaarten, meer auto’s

Omwonenden vrezen dat met de komst van het crematorium er veel intensiever gebruik wordt gemaakt van het gebouw. ‘Op dit moment vinden er ongeveer twee uitvaarten per week plaats en dan staat gelijk de hele straat vol met geparkeerde auto’s’, zegt Hofman.

Als het gebouw ook dienst doet als crematorium worden er volgens Mekander dagelijks een tot twee uitvaarten georganiseerd. ‘Er komt dan extra parkeergelegenheid bij het nieuwe sport- en leerpark maar ik denk niet dat mensen daar gebruik van maken. Zeker oude mensen niet. Dat is nog een heel stuk lopen. Mensen willen toch zo dichtbij mogelijk parkeren’, aldus Hofman.

‘Wij snappen de zorgen’

Akke Vrijmoeth van Mekander heeft begrip voor de zorgen van de omgeving. ‘Ik snap het heel goed. Wij nemen die signalen ook serieus. Ik wil in gesprek blijven met de buurt en proberen om in overleg tot een oplossing te komen’, zegt Vrijmoeth. Omwonenden hebben zes weken om bezwaar te maken tegen de plannen. Wanneer de bouw van start gaat is nog niet duidelijk.

 

 

Bron: RTV Noord

Geplaatst door

Televisie, Redactie, Radio bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.