Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Wethouder Johan Hamster gekozen tot Beste Bestuurder van Nederland

STADSKANAAL – Goed nieuws voor wethouder van de gemeente Stadskanaal, Johan Hamster. Hij is donderdagmiddag verkozen tot Beste Bestuurder van Nederland 2020. Dit gebeurde op het jaarlijkse event van Binnenlands Bestuur, Kompas editie 2021. Johan Hamster is de opvolger van de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb. Deze burgemeester kondigde vanmiddag op het event in zijn speech de nieuwe winnaar aan. Omdat Binnenlands Bestuur het event jaarlijks organiseert in de plaats waar de winnaar werkt, zal het event volgend jaar in Stadskanaal georganiseerd worden.

Hamster schuift komende vrijdag om 19:00 uur aan bij het RTV1 programma ‘1 op Vrijdag’ om te praten over zijn prijs.

Democratie gaat digitaal

Dit jaar werd het event, met als thema ‘de democratie gaat digitaal’, voor het eerst via een livestream gehouden. De voorzitter van de jury, Eric de Kluis, feliciteerde de wethouder in bijzijn van de Commissaris van de Koning van Groningen, René Paas, en de burgemeester van Stadskanaal, Klaas Sloots.

Reacties

Commissaris van de Koning in Groningen, René Paas, reageerde verheugd op het nieuws: ‘Ik ziet het als een terechte nationale erkenning voor een sterke en benaderbare lokale bestuurder. Johan is bovendien ‘eigen kweek’ van Stadskanaal. En daarmee ook de trots van Groningen.’

Ook de kersverse Knoalster burgemeester, Klaas Sloots, is in enorm trots: ‘Fantastisch nieuws natuurlijk. En helemaal terecht. Ik ben apetrots op Johan. En het is een mooie opsteker voor ons in Stadskanaal.’

Beste bestuurder

Al sinds 2009 organiseert Binnenlands Bestuur de jaarlijkse verkiezing van de Beste Bestuurder. Lokale en regionale politici, bestuurders, secretarissen en griffiers maken de selectie en motiveerden hun keuze. Vanuit deze 13 winnaars heeft het publiek in de tweede ronde de landelijke winnaar gekozen.

In eerdere edities nomineerden bijna 1.100 bestuurders, politici, secretarissen en griffiers uit provincies, gemeenten en waterschappen hun collega-bestuurders voor de titel. Deze editie kende 13 genomineerden: van elke provincie de beste bestuurder én de beste waterschapsbestuurder.

 

Geplaatst door

Redacteur/Verslaggever - Streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.