Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Bij1 Groningen blij: ‘We doen mee!’

F: Bij1

REGIO – Politieke partij BIJ1 heeft voldoende ondersteuningsverklaringen ontvangen om mee te kunnen doen aan de Tweede Kamerverkiezingen. De jonge partij, die vier jaar geleden al meedeed onder de naam Artikel 1, moest per kieskring minstens 30 verklaringen ontvangen om op de stembiljetten terecht te komen. In Groningen en Friesland zijn de lokale afdelingen van de partij druk bezig geweest om de verklaringen te verzamelen. Ook in de andere kieskringen van Nederland bleek ruim voldoende steun te vinden voor BIJ1. In het totaal haalde de partij bijna 1300 verklaringen op, meer dan het dubbele benodigde aantal.

Het verzamelen van ondersteuningsverklaringen is de laatste drempel die de partij moest nemen voordat zij mee konden doen aan de Tweede Kamerverkiezingen in maart. Hoewel zij vier jaar geleden ook al voldoende steunbetuigingen ontvingen, moesten zij zich dit jaar door de naamswijziging nogmaals bewijzen. De partij met als lijsttrekker Sylvana Simons behaalde in 2017 net geen zetel, maar zit sinds 2018 wel met één zetel in de Amsterdamse gemeenteraad. Daar hebben zij in korte tijd laten zien wat je met één zetel kunt bereiken.

Door de coronamaatregelen is alles dit jaar anders dan anders. Ook het verzamelen van ondersteuningsverklaringen en het campagnevoeren gaat nu meer dan ooit via social media. Gelukkig zijn er diverse lokale partijen die de verbinding met de bewoners van de steden opzoeken. Het ondertekenen van een ondersteuningsverklaring moest namelijk wél live, op het gemeentehuis in het bijzijn van een ambtenaar.

Met de meest diverse kandidatenlijst en het meest linkse partijprogramma van het land wil de partij strijden voor economische rechtvaardigheid en radicale gelijkwaardigheid. De partij spreekt zich uit tegen ongelijkheid en onderdrukking in alle vormen, zoals racisme, seksisme, haat tegen LHBTQI+-personen en validisme. De partij kiest daarbij een uitgesproken antikapitalistische aanpak. De bewoners van kieskringen Friesland, Groningen en Drenthe hebben laten zien dat zij klaar zijn voor deze frisse wind in de Nederlandse politiek. De partij staat momenteel in de peilingen op 1 zetel en voert de komende weken door heel het land, maar voornamelijk online, campagne. Vrijwilligers zijn nog altijd welkom! Neem bij interesse contact op met groningen@bij1.org, friesland@bij1.org of meld je aan als vrijwilliger via doemee.bij1.org.

Meer informatie en het partijprogramma is te vinden op www.bij1.org

Geplaatst door

Televisie, Redactie, Radio bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.