Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Scholen blijven opnieuw dicht maandag

F: Freepik

REGIO – Alle basisscholen en middelbare scholen uit onze regio houden de deuren aankomende maandag dicht. Omdat het erg glad wordt door ijzel heeft het KNMI het weeralarm code rood afgegeven. Het wordt iedereen ontraden om de weg op te gaan. Zweers Wijnholds is woordvoerder namens alle openbare basisscholen in Drenthe: “De scholen blijven dicht. Met code rood is het niet verantwoord de weg op te gaan.” Dat geeft de woordvoerder aan bij RTV Drenthe.

Ook de christelijke basisscholen houden de deuren op slot. Ook de noodopvang blijft hier dicht. Albert Veldhuis is directeur van CKC Drenthe: ‘Alleen voor ouders die buitenshuis moeten werken en die geen oppas hebben proberen wij opvang te regelen.’ Alle christelijke basisscholen in de gemeente Borger-Odoorn vallen onder CKC Drenthe.

Ook het Ubbo Emmius houdt de deuren gesloten. ‘In ons protocol staat omschreven dat we bij code rood de schoolgebouwen sluiten. Alle leerlingen die momenteel wel naar school konden komen, zullen dus morgen ook thuis moeten blijven.’ De online lessen gaan allemaal wel door.

Geplaatst door

Televisie, Redactie, Radio bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.