Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Rechtbank: Staat moet avondklok per direct laten vervallen

F: Shutterstock

DEN HAAG – (UPDATE / last minute: Avondklok blijft voorlopig toch gehandhaafd) –  De avondklok moet per direct worden opgeheven. Dat heeft de rechtbank in Den Haag bepaald in een zaak die was aangespannen door de stichting Viruswaarheid, meldt de NOS.

Volgens de rechter maakt de avondklok een vergaande inbreuk op het recht op bewegingsvrijheid en de persoonlijke levenssfeer. Daarvoor is een zeer zorgvuldige besluitvorming nodig, oordeelt de rechter.

Voor de invoering van de avondklok is echter gebruikgemaakt van de Wet buitengewone bevoegdheden burgerlijk gezag, waarbij de Eerste en Tweede Kamer niet hoeft worden betrokken bij de besluitvorming. Dat was wel nodig geweest, vindt de rechter, omdat er geen sprake was van ‘bijzondere spoedeisendheid’.

Rechtbank: avondklok is per direct van de baan

De avondklok geldt volgens de rechtbank Den Haag per direct niet meer. Normaal zou een hoger beroep tegen een rechterlijke uitspraak een ‘opschortende werking’ kunnen hebben, maar dat is volgens de rechtbank in Den Haag nu niet aan de orde.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

2 Reacties op “Rechtbank: Staat moet avondklok per direct laten vervallen

  1. En dan nu nog de sneltest van de baan. Deze kan je niet binnen vier uur verwezenlijken . Daarom nu al bijna twee maanden vast in Engeland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.