Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

RTV1 fuseert met RTV Borger-Odoorn

Radio studio RTV1 Stadskanaal

RTV1 – Lokale Omroep Borger –Odoorn gaat fuseren met RTV1. De fusie komt doordat demissionair minister Slob (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) 16 miljoen euro beschikbaar heeft gesteld om de lokale omroepen beter in de markt te zetten. Gezien het feit dat RTV Borger-Odoorn te klein is gebleken, komen zij niet in aanmerking voor deze financiële ondersteuning. Dat heeft ertoe geleid dat in november 2020 tijdens een gesprek met RTV1 de vraag werd voorgelegd, om intensiever te gaan samenwerken.

Uit gesprekken tussen RTV1 en RTV Borger-Odoorn die hierop volgden, werd voorgelegd om een fusie aan te gaan. Het bestuur van RTV Borger-Odoorn heeft dit intern besproken en op 17 februari tijdens het overleg met het bestuur van RTV1 hun standpunt kenbaar gemaakt, namelijk dat ze akkoord gaan met de fusie.

De streekomroep RTV1 groeit daardoor dan ook van 80 naar 100 vrijwilligers die zich inzetten om de nieuwsvoorzieningen in de gemeenten Stadskanaal, Veendam en vanaf nu ook Borger-Odoorn te faciliteren. De radiostudio van RTV Borger-Odoorn blijft bestaan. De studio in Tweede Exloërmond zal in de toekomst de naam dragen van RTV1. Streekomroep RTV1 heeft dan ook al plannen klaarliggen om een televisietak op te gaan zetten in de gemeente Borger-Odoorn.

Geplaatst door

Televisie, Redactie, Radio bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.