Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Geertruida rouwig om einde Tupperware in Nederland

Geertruida Pathuis voor haar Tupperware-winkeltje    F: RTV1

STADSKANAAL – Geertruida Pathuis uit Stadskanaal kreeg afgelopen vrijdag als een van de eersten in Nederland het nieuws te horen, Tupperware zal in maart stoppen met de directe verkoop in ons land. Het bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in plastic bakjes en deksels gaf aan dat de verkoop de afgelopen jaren erg tegenviel in Nederland. Het bedrijf heeft 59 jaar haar producten geleverd aan ons land.

Pathuis had het afgelopen jaar sowieso al weinig plezier van haar werk als Tupperware-consulent, want er waren dit jaar helemaal geen markten en braderieën waar de Stadskanaalster bij kon zijn. ‘Normaal gesproken sta ik de hele zomer op markten en braderieën, maar door het coronavirus gingen al deze activiteiten niet door’, zegt Pathuis in haar Tupperware-winkeltje.

Afgelopen vrijdag om 11 uur kreeg zij een bericht van het bakjesconcern en om 12 uur zat ze voor haar computer om het tragische nieuws te horen. ‘Om 12 uur kregen wij de directeur van Tupperware aan de lijn en die vertelde dat Amerika (waar het hoofdkantoor zit red.) de stekker uit Nederland trekt.’ Er werd de afgelopen jaren te weinig omzet gedraaid. Normaal gesproken worden er ook Tupperware-party’s gehouden. Ook dat kon afgelopen jaar niet door gaan.

Geertruida laat haar voorraad zien F: RTV1

Geertruida weet niet of ze haar winkeltje nu moet gaan sluiten. ‘Aankomende dinsdag horen we meer.’ Ze heeft geen idee of ze via andere landen als België of Duitsland de Tupperware naar haar winkeltje kan smokkelen.

Zelf gebruikt Geertruida ook veel Tupperware in huis. ‘Ik heb geen favoriet product. Tupperware is hét product.’

Geplaatst door

Televisie, Redactie, Radio bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.