Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Turners uit Wildervank willen weer binnen trainen

Turnster van Clias (foto: Hilda Koopmans)

WILDERVANK – Leden van turn- en gymnastiekvereniging SV Clias uit Wildervank zijn een petitie gestart om weer binnen te mogen trainen. De turners trainen al maanden buiten zonder turntoestellen in verband met de coronaregels.

In plaats van in de sporthal trainen de leden nu twee keer per week buiten op de atletiekbaan in Wildervank. Ze trainen de basisvaardigheden van het turnen: kracht, conditie en lenigheid.
‘Dat is heel belangrijk, maar het is wat anders dan echt turnen. Ik zie het niveau achteruit gaan. Deze wedstrijdgroep is van negen uur trainen in de week naar drie uur gegaan. Ga maar na’, zegt trainster Hanne Schomaker.

Petitie 2700 keer getekend

Via een petitie hopen de turners nu voor elkaar te krijgen dat ze toch snel weer binnen kunnen trainen. De petitie is inmiddels 2700 keer getekend door turners uit heel Nederland en wordt ook gesteund door de bond.

Afvangen met mondkapjes

In de periode na de eerste lockdown hebben de turners ook binnen getraind. ‘En dat kan ook heel goed. We zetten alle deuren open voor ventilatie. We doen mondkapjes op bij het afvangen en proberen verder goed afstand te houden. Bovendien zijn deze meisjes nog jong. Op school gymmen ze ook gewoon samen binnen’, zegt Schomaker.
De turnsters proberen met hun petitie gehoor te krijgen bij het NOC-NSF en de politici in Den Haag. Als er versoepelingen van de coronaregels komen, hopen ze dat zij erbij zitten.

Bron: RTVNoord

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.