Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Bloedserieus

winkelwagen bloedserieus maandverband

Inzamelingsactie bij de Jumbo (foto: Grietje Schipper)

STADSKANAAL – Vanmiddag is er bij Jumbo Poststraat in Stadskanaal een winkelkarretje geplaatst waar mensen tampons en maandverband kunnen doneren.

Ongeveer tien procent van de meisjes en jonge vrouwen in Nederland hebben te weinig geld om tampons of maandverband te kopen. Dat blijkt uit onderzoek van ontwikkelingsorganisatie Plan International. Met de actie ‘Bloedserieus’ probeert de Partij van de Arbeid iets aan deze ‘menstruatie armoede’ te doen.

Niet naar school

Per periode heeft een vrouw ongeveer 10 euro nodig. Voor iemand die rond moeten komen van 20 euro leefgeld in de week, is dit een heel groot percentage van het maandelijks budget. Ook in de gemeente Stadskanaal speelt het probleem. “Jonge vrouwen gaan soms niet naar school of naar het werk omdat ze geen maandverband hebben” vertelt Grietje Schipper, een van de initiatiefneemsters.

Maandverband voor de actie 'bloedserieus' (foto: Grietje Schipper)

Maandverband voor de actie ‘bloedserieus’ (foto: Grietje Schipper)

Gratis maandverband

Vandaar de actie. Het ingezamelde maandverband gaat bijvoorbeeld naar scholen of voedselbanken. Uiteindelijk moet er volgens Schipper een structurele oplossing komen. Bijvoorbeeld door maandverband gratis verkrijgbaar te maken voor iedereen.

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

1 Reactie op “Bloedserieus

  1. Ja joh geef het belastinggeld maar weer weg. Altijd gemakkelijk voor de PvdA. Ga eerst eens kijken wie het echt niet zelf kan betalen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.