Direct naar de inhoud.

Definitief een vaccinatielocatie in Stadskanaal

  • door:
  • op:
F: Freepik

STADSKANAAL – GGD Groningen richt in de gehele provincie verschillende vaccinatielocaties in, zodat iedere Groninger op korte reisafstand een corona-vaccinatie kan krijgen. Zo gaat de GGD in elk geval in Stadskanaal een vaccinatielocatie inrichten. Daarnaast worden er ook locaties ingericht in de plaatsen Appingedam, Warffum, Zuidhorn, Hoogezand en Scheemda. ‘Zo gauw als er vaccins beschikbaar en geleverd zijn, kunnen wij in deze plaatsen direct starten met vaccineren’, aldus een woordvoerder van de GGD.

De bedoeling is dat GGD Groningen vanaf april flink gaat opschalen met prikken om in de loop van mei ruim 7.000 prikken per dag te gaan zetten. ‘Op dit moment vaccineren wij in MartiniPlaza in Groningen en in Veendam. Maandag 29 maart starten wij in Kardinge/Groningen. Hier gaat GGD Groningen het vaccin Pfizer/BioNTech toedienen.

De andere locaties volgen naar verwachting in april en mei.

Eerder werden er vragen gesteld in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Stadskanaal over een vaccinatielocatie in de gemeente. Wethouder Verschuren gaf toen aan dat er plannen waren om een locatie in Stadskanaal op te zetten.

F: GGD Groningen



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal