Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Rechtszaak tegen Jan Nieboer en Jan H. begonnen

2E EXLOËRMOND/ASSEN – In de rechtbank van Assen is dinsdagochtend het proces tegen Jan Nieboer uit Tweede Exloërmond en Jan H. uit Meeden begonnen. De twee heren worden verdacht van strafbare acties tegen de komst van windmolens in Drenthe en Groningen.

Dreigbrieven

Zo zouden de voormalige voormannen van actiegroep Storm dreigbrieven hebben gestuurd aan ondernemers die meewerken aan de bouw van de windmolens en zouden Nieboer en H. hebben gedreigd met het dumpen van asbest.

Beide mannen ontkennen hun betrokkenheid bij deze strafbare feiten.

Gedwongen bekentenis

Nieboer stelde eerder al dat verhoorders hem tot een bekentenis zouden hebben gedwongen. ‘Ze mogen heel veel druk zetten’, aldus Nieboer tegenover RTV Noord. ‘Ze hebben gezegd: ‘Geef nou maar toe dat je het gedaan hebt. De rechter gelooft hier helemaal niks van, dus geef maar toe dan zijn we er klaar mee’.’

 

Jan Nieboer wordt in dit artikel met zijn volledige naam genoemd, Jan H daarentegen niet. Dit kan wellicht wat vragen oproepen. Nieboer wordt als verdachte met zijn volledige naam genoemd, omdat hij in zijn rol als voormalig voorman van Platform Storm regelmatig de media toesprak. Jan H. was in het verleden actief als woordvoerder van actiegroep Storm Meeden, maar dat was hij al geruime tijd niet meer.

 

Geplaatst door

Redacteur/Verslaggever - Streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.