Direct naar de inhoud.

Burgemeester Stadskanaal ‘op fietse’ langs de stemlokalen

  • door:
  • op:
De burgemeester is er klaar voor (foto:RTV1)

STADSKANAAL – Klaas Sloots, de burgemeester van Stadskanaal, gaat vandaag ‘op fietse’ langs alle stembureaus in zijn gemeente. Vanochtend om half 10 is hij vertrokken vanaf het gemeentehuis, met zo’n 55 kilometer voor de boeg. Hij hoopt op deze manier de kiezer te kunnen ontmoeten in coronatijd, zij het op gepaste afstand.

Het is nog wel wat frisjes vanochtend, maar het zonnetje beloofd een mooie dag. Sloots heeft er zin in. ‘We zijn er helemaal klaar voor.’

Sloots werd op 20 januari van dit jaar beëdigd als burgemeester van Stadskanaal, middenin de lockdown. In contact komen met de inwoners van de gemeente is daardoor niet altijd gemakkelijk. Met de fietstocht door zijn gemeente hoopt hij vandaag dat contact wel te vinden. Sloots: ”Ik hoop op mooie ontmoetingen, zij het op afstand, en een positieve uitstraling.”

Klaas Sloots bezoekt een stemlokaal
Klaas Sloots bezoekt een stemlokaal (foto: RTV1)
De basisconditie is goed

Sloots mag graag wielrennen, toch heeft hij dit jaar nog niet op de pedalen gestaan. Zorgen over de tocht maakt hij zich niet; “de basisconditie is goed”. Vanochtend vertrok hij om half 10 bij het gemeentehuis richting Stadskanaal Noord. Vandaar gaat de tocht naar Alteveer, Onstwedde, Mussel, Musselkanaal en ten slotte terug naar Stadskanaal. Bij ieder stembureau maakt de burgemeester een korte stop om een aardigheidje aan de vrijwilligers van het stemlokaal te geven; een bidon van gerecycled plastic.

De bidons (Foto: RTV1)

Een gezond rondje door de gemeente

Naast contact met de inwoners van Stadskanaal probeert Sloots met zijn actie ook aandacht te vragen voor gezond bewegen. Sloots: “Door zelf het goede voorbeeld te geven hoop ik dat mensen zelf ook wat vaker de fiets pakken.”

Ook hoopt hij mensen te motiveren om naar de stembus te gaan. “Het gaat om belangrijke thema’s zoals zorg, klimaat en onderwijs. Je kunt door te stemmen je keuze bepalen voor de komende vier jaar.”

Coronaproof

Bij de stemlokalen hebben ze er alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat mensen veilig kunnen stemmen. Daarom is dit volgens Sloots juist hét moment om zijn gezicht te laten zien in de gemeente. “Alles is zo ingericht dat het coronaproof kan, dus dit is een geweldige kans.”



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal