Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Nieuwe heftruck voor Ubbo Emmius Praktijkonderwijs

STADSKANAAL – Ubbo Emmius Praktijkonderwijs (PrO) aan de Gelderselaan heeft de beschikking gekregen over een gloednieuwe heftruck. De leerlingen worden straks geschoold om met de heftruck te kunnen werken. Ubbo Emmius heeft ervoor gekozen om een echte heftruck aan te schaffen om zodoende levensechte ervaring aan de leerlingen te kunnen bieden.

Praktijkervaring

De elektrische heftruck kan dagelijks worden gebruikt, aangezien de vakdocenten worden geschoold om hiermee te werken. Bewust is gekozen voor een compacte heftruck, zodat de machine zeer geschikt is om mee te werken op school. Voor de praktijkleerlingen biedt de ervaring met de heftruck extra kansen. In veel technische beroepen, logistieke beroepen, maar ook in vele andere branches is het kunnen werken met een heftruck een pre.

Ambitie

De elektrische heftruck is aangeschaft vanuit Sterk Techniekonderwijs met steun van Siderius Heftrucks in Berlicum & Groningen. Sterk Techniekonderwijs is opgezet om meer leerlingen in de techniek te krijgen met kennis en ervaring die aansluit bij het bedrijfsleven. Voor zover bekend is Ubbo Emmius Praktijkonderwijs de eerste Praktijkschool in de regio waar een echte heftruck is aangeschaft. Het past bij de ambitie van Ubbo Emmius om voorop te lopen bij de ontwikkeling van levensecht onderwijs.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.