Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Aa en Hunze en Borger-Odoorn helpen bij betalingsachterstand

Gemeentehuis Borger-Odoorn – (F: BJ Brinkman -RTV1)

BORGER – De wethouders Co Lambert van de gemeente Aa en Hunze en Nynke Houwing van de gemeente Borger-Odoorn hebben de aftrap voor het project ‘Vroegsignalering’ gegeven. Medewerkers van de beide gemeenten zijn vanaf vorige week van start gegaan om inwoners met betalingsachterstanden te helpen.

Het gaat hierbij om betalingsachterstanden bij woningcorporaties, energiemaatschappijen, waterbedrijven en zorgverzekeraars. Deze zogenaamde signaalpartners lichten de gemeenten hierover in, zodat inwoners met financiële problemen in een zo vroeg mogelijk stadium begeleiding kunnen krijgen. Een wijziging in de Wet op Gemeentelijke Schuldhulpverlening per 1 januari 2021 die gemeenten deze verplichting oplegt, ligt hieraan ten grondslag.

Samen Doen Teams
Het project Vroegsignalering is een gezamenlijk project van de gemeenten Aa en Hunze en Borger-Odoorn, die ieder met hun eigen Samen Doen Team werken. In deze teams zitten medewerkers van verschillende organisaties. In Borger-Odoorn van stichting Sociale teams Borger-Odoorn, welzijnsorganisatie Andes en de Gemeentelijke Kredietbank. In Aa en Hunze van Impuls, Gemeentelijke Kredietbank, Attenta en Werkplein Drentsche Aa.

Ook voor kleine particuliere verhuurders
De gewijzigde wet is ook van toepassing op kleine particuliere verhuurders. Ook zij kunnen gegevens over betalingsachterstanden doorgeven, via het portaal achterstandenaanleveren.nl. Zo kunnen ook deze huurders met betalingsproblemen worden geholpen. De wethouders Lambert en Houwing wensen de medewerkers veel succes toe met dit project.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.