Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

D-reizen, met negen vestigingen in Groningen, is failliet

Filiaal D-reizen in Stadskanaal

Filiaal D-reizen in Stadskanaal (foto: RTV1)

STADSKANAAL/VEENDAM – Reisorganisatie D-reizen is dinsdag failliet verklaard door de rechter. Volgens het bedrijf kwam er door de coronacrisis te weinig geld binnen. Ook zou het voucherfonds van de overheid te laat zijn goedgekeurd.

D-reizen heeft in onze provincie vestigingen in Groningen (binnenstad en Paddepoel), Appingedam, Delfzijl, Haren, Hoogezand, Veendam, Stadskanaal en Winsum.

Klanten krijgen geld terug

Klanten die nog vouchers van D-reizen hebben, hoeven zich volgens de Stichting Garantiefonds Reisgelden geen zorgen te maken. ‘Die krijgen dat nog steeds vergoed via het garantiefonds’, laat directeur Frank Oostdam van reiskoepelorganisatie ANVR weten aan de NOS.

Negen Groningse vestigingen

Bij D-reizen werken 1.150 mensen verdeeld over 285 reisbureaus. Hoeveel daarvan bij Groningse vestigingen werken, is onduidelijk. De meeste bureaus zijn dinsdagochtend niet bereikbaar of willen op dit moment geen reactie geven. Zo ook de filialen in Veendam en Stadskanaal.

Wachtte op nieuw fonds

Het bedrijf wachtte op duidelijkheid over een nieuw garantiefonds van de overheid. Daarmee konden reisorganisaties geld teruggeven aan klanten voor vouchers die zij eerder uitdeelden. Het fonds is inmiddels goedgekeurd, maar D-reizen wachtte naar eigen zeggen nog op de eerste betaling. Daardoor kon de organisatie een faillissement niet voorkomen.

De curator zoekt uit of er mogelijkheden zijn voor een doorstart van D-reizen.

Bron: RTVNoord

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.