Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

PvdA Borger-Odoorn doneert statiegeldflessen

Op de foto links Jenine Bijker en rechts Bas Scholte Aalbes, met bewoners en vrijwilligers van het Thomashuis

TWEEDE EXLOERMOND – Een delegatie van de PvdA Borger-Odoorn heeft afgelopen maandag zakken vol statiegeldflessen gedoneerd aan het Thomashuis in 2e Exloërmond. Stichting Vrienden van het Thomashuis is een actie gestart om een Funtrain aan te kunnen schaffen. Een Funtrain is een duofiets aanhanger die achter een duofiets kan worden gekoppeld. Hierdoor kan een begeleider veilig met drie bijrijders fietsen. Het Thomashuis is een kleinschalige woonvoorziening voor mensen met een verstandelijke beperking.

Funtrainfiets

Mede door de coronacrisis is er voor de bewoners weinig mogelijk op dit moment. Er kan niet worden gezwommen en niet worden gevoetbald. Om toch iets mogelijk te maken, is de actie voor een Funtrain gestart, maar zo’n fiets kost ongeveer €17.000. De lokale PvdA kreeg de actie onder ogen en besloot flessen voor het goede doel in te gaan zamelen. Raadslid Jenine Bijker ging samen met Bas Scholte Aalbes met zakken vol lege flessen naar het inzamelpunt aan het Zuiderdiep 43 in 2e Exloërmond, waar dagelijks vele mensen hun statiegeldflessen doneren.

Geldbedrag

Naast statiegeldflessen werd ook een geldbedrag overhandigd met als doel voor een versnelling te zorgen om de Funtrain aan te kunnen schaffen. De PvdA hoopt dat de bewoners van het Thomashuis snel kunnen genieten van hun duofiets.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.