Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Vuilnisbakken vaak te zwaar in Stadskanaal

Vuilnisbakken mogen maximaal 75 kg wegen – (F: RTV1)

STADSKANAAL – Vuilnisbakken zijn regelmatig zo zwaar dat de vuilniswagen ze niet kan heffen. Dat zegt een woordvoerder van de gemeente Stadskanaal. Sommige vuilnisbakken worden volgestort tot ver over de 75 kg en worden dan aan de weg gezet. Dit levert niet geleegde vuilnisbakken op en daardoor vertraging.

De vuilnisbakken mogen maximaal 75 kilo wegen wanneer deze aan de weggezet worden. “Anders lukt het niet om deze met de liftarmen van de ophaalwagen te op te tillen”, aldus de woordvoerder.

Bij een te zwaar beladen bak gebeurt het ook weleens dat de hef-arm van de vuilniswagen de vuilniscontainer laat vallen. Vooral de groene container blijkt vaak veel te zwaar te zijn.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

9 Reacties op “Vuilnisbakken vaak te zwaar in Stadskanaal

 1. Dan moet de gemeente ze maar vaker gaan legen en straks helemaal met de zomer 1x per mnd is nie genoeg voor de grijze container tja ook geen wonder he dat ze dan te zwaar worden

 2. Hihi, wat wil je ook in vier weken…

 3. Wat wil je ook als t ma 1x i de maand geleegd worden. Wie zn idee was dat om te doen?

 4. En straks mogen we per kilo gaan betalen en dan zijn ze niet meer te zwaar voor de gemeente

 5. Doe mensen er gewoon een weegschaal bij. Even voor alle duidelijkheid de gemeente wil minder afval…..op papier zal dat allemaal lukken….maar in werkelijkheid wordt ergens anders gedumpt.

 6. Wanneer je per lediging moet betalen zorg je ook dat je de container maximaal vult.

 7. Meint Dussel

  misschien moeten er afval consulenten komen om te kijken hoe het opgelost moet worden, sommigen hebben altijd te weinig ruimte en anderen hebben moeite om hem vol te krijgen.

 8. Wilfred Roossien

  Ze willen blijkbaar graag zwerf afval hebben. 1x per maand is niet van deze tijd. Ja misschien als ze eindelijk een container gaan leveren voor plastic. Zodat je niet al die stink zakken in je schuur moet bewaren. Want anders maken de katten ze open en zwerft alles in de tuin.

 9. Nog nooit hebben ze hier over gezeurd en nu ineens wel eigen schuld vaker gaan legen dus volgend jaar meer betalen zeker voor de containers ach ja centrum word vernieuwd he moet toch ergens geld weg halen dan maar bij de gewone burger

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.