Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Terrassen weer open: ‘Ik heb hier een dag vrij voor genomen’

Het terras van Parkzicht in Veendam

Het terras van Parkzicht in Veendam (foto: Arienne Dozeman)

VEENDAM – De eerste ‘terrasdag’ is een feit. Na ruim vier maanden lockdown mochten vandaag de terrassen weer open.

Door: Hielke Bosch en Ariënne Dozeman

Wel onder strikte voorwaarden: Aan een tafel zitten maximaal 2 personen op 1,5 meter afstand. Tenzij het gaat om personen uit hetzelfde huishouden en kinderen tot en met 12 jaar, dan mogen er meer mensen aan een tafel, op minder dan 1,5 meter afstand. Het maximale aantal gasten is 50 en alleen tussen 12.00 en 18.00.

Bij grand café Parkzicht in Veendam stonden klokslag twaalf uur al aardig wat mensen te wachten. Rik Ruiter had er wel heel veel zin in: ‘Ik heb speciaal een dag vrij genomen, direct erop af’. Samen met zijn vrouw en dochter geniet hij van een lunch, een bierplankje en het zonnetje.

parkzicht terras

Eindelijk weer op het terras (foto: Arienne Dozeman)

Al snel moet eigenaar Appie Weij mensen teleurstellen omdat het maximale aantal gasten, 50 personen, is bereikt. Weij: ‘Dat is heel jammer. Onder de voorwaarden die de overheid stelt is er  genoeg ruimte voor meer mensen.’ Toch overheerst vooral de blijdschap nu ‘we eindelijk weer mogen’.

 

 

 

 

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.