Direct naar de inhoud.

Hoe zit het met elektrisch rijden in Stadskanaal?

  • door:
  • op:
Foto: EVPlan

STADSKANAAL – Elektrisch rijden wordt steeds populairder in Nederland. Op 1 april 2021 waren er ruim 177.000 elektrische auto’s en nog eens 110.000 plugin-hybride auto’s. Het aantal (semi)publieke laadpunten is doorgegroeid naar ruim 72.000. Maar hoe staat het eigenlijk met elektrische rijden in Stadskanaal? Het kennisplatform voor elektrisch rijden evplan.nl zocht het uit. Hierbij is gebruik gemaakt van eigen bronnen en openbare overheidsdata (CBS, RDW, RVO, Klimaatmonitor)

Elektrische auto’s in Stadskanaal
In Stadskanaal staan 17214 personenauto’s geregistreerd. Daarvan staan er 73 (0,42%) geregistreerd als elektrische personenauto en nog eens 128 (0,74%) als plug-in hybride auto. Van alle auto’s in Stadskanaal wordt dus 1,17% (deels) elektrisch aangedreven. Dat is lager dan het landelijke gemiddelde van 2,26%.

Laadpunten in Stadskanaal
In de gemeente Stadskanaal zijn er zijn er in totaal 17 (semi)publieke laadpunten voor stekkerauto’s. Dit zijn laadpalen die in principe iedereen kan gebruiken.

Er zijn 10 publieke laadpalen. Hier kan iedereen gebruik van maken. Ook zijn er 7 semi-publieke laadpalen. Deze bevinden zich op privé terrein maar zijn wel voor iedereen  toegankelijk. Denk aan een laadpaal in parkeergarage, een tankstation of hotel. Op dit moment zijn er geen snellaadpunten beschikbaar in Stadskanaal.

Steeds meer elektrische voertuigen
De laadpaaldichtheid (het aantal laadpunten per elektrische auto) in de gemeente ligt op 0,08%. Dat betekent dat er 12 elektrische auto’s per laadpaal in Stadskanaal zijn. Dat is een stuk lager dan het landelijke gemiddelde van 0,3% (4,5 EV’s per laadpaal). De verwachting is dat steeds meer inwoners in Stadskanaal overstappen op een elektrische auto. Er zullen dan ook meer laadpunten bijkomen. Rijd je elektrisch en heb je niet de mogelijkheid om op eigen terrein een laadpaal te plaatsen? En is er nog geen oplaadpunt in jouw directe omgeving? Dan kan je wellicht kosteloos een laadpaal aanvragen bij de gemeente Stadskanaal.

Bron: EVPlan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-