Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Meeste avondklokboetes in Stadskanaal

REGIO – Het kabinet stelde op 23 januari 2021 de avondklok in. De avondklok liep af op 28 april om 04.30 uur . In ruim drie maanden tijd heeft de politie ruim 95.000 boetes uitgeschreven voor het overtreden van de avondklok. In de gemeenten Stadskanaal, Veendam en Borger-Odoorn zijn er in totaal 269 boetes uitgedeeld.

De gemeente Stadskanaal is koploper in de uitgedeelde boetes. Daar zijn 153 boetes uitgedeeld door de politie. Op de tweede plaats staat Veendam. In die gemeente zijn er 89 boetes uitgedeeld en in Borger-Odoorn zijn de minste boetes uitgedeeld. Daar waren het er maar 27.

De boetes zijn (landelijk gezien) vooral opgelegd aan mensen tussen de 18 en 45 jaar. In de gemeente Amsterdam zijn de meeste boetes uitgedeeld, namelijk 10.027 over een periode van drie maanden.

Inzet politie

Om de coronamaatregelen te kunnen handhaven hebben agenten fors meer uren gewerkt. In de eerste drie maanden van dit jaar zijn er in totaal ruim 212.000 overuren gemaakt, een stijging van 65 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Geplaatst door

Televisie, Redactie, Radio bij RTV1

1 Reactie op “Meeste avondklokboetes in Stadskanaal

  1. Jan genieter

    Niet meer in stadskanaal als ik de hond uitliet na 22.00 uur kwam ik vaak nog mensen tegen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.