Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Amy (10) mocht trainen met Sari van Veenendaal: ‘Wel een beetje spannend’

STADSKANAAL – De 10-jarige Amy Takens uit Stadskanaal is keepster bij het jeugdteam van SC Stadskanaal en een enorme fan van Sari van Veenendaal, de keepster van het Nederlands Elftal. Deze maand kwam voor Amy een grote droom uit; ze mocht voor het programma Zappsport meetrainen met haar grote idool. Op eigen initiatief benaderde Amy het NPO3 programma met de vraag of ze met van Veenendaal mocht trainen. En na lang wachten kwam haar wens toch in vervulling.

‘Het was wel een beetje spannend’, zo verteld Amy. Ook omdat de training voor Zappsport gefilmd werd, er komt namelijk nog flink wat kijken bij zo’n training voor tv. Amy: ‘Eerst kregen we een uitleg van de cameraploeg, daarna gingen we enkele opnames maken en uiteindelijk kwam Sari daar ook bij.’

PSV

De training vond plaats op het trainingsveld van PSV in Eindhoven. Keepster van Veenendaal gaf Amy en nog twee jeugdkeepsters tips en hielp ze met oefeningen om nog beter te kunnen keepen. Achteraf konden de beginnende voetbalsters nog even gezellig met hun grote idool kletsen en vragen stellen. ‘Dat was wel een beetje raar’, zo zegt Amy. ‘Het is toch wel iemand die best beroemd is en daar sta je dan ineens mee te praten.’ De gehele aflevering van Zappsport is hier terug te zien.

Trots

‘Ze heeft het allemaal zelf voor elkaar gekregen door te schrijven naar Zappsport’, zo verteld vader Frank vol trots. ‘Het was natuurlijk wel een flink stuk rijden naar Eindhoven, maar dat heb je er graag voor over. Ze doet het zo goed.’

Ook Amy’s club SC Stadskanaal is enorm trots op hun jonge pupil: ‘Amy is vier jaar lid van onze club en traint hard om zichzelf constant te verbeteren.’

De nieuwe van Veenendaal?

Amy traint ondertussen hard door om nog beter te worden. En of ze ooit net zoals haar idool onder de lat bij het Nederlands elftal staat?: ‘Dat is wel iets wat ik heel graag wil.’

 

 

Geplaatst door

Redacteur/Verslaggever - Streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.