Direct naar de inhoud.

Burgemeester vraagt Veendammers op om 4 mei een kaarsje aan te steken

  • door:
  • op:
kaars
(foto: freepik)

VEENDAM – Burgemeester Sipke Swierstra roept de inwoners van de gemeente Veendam op om dinsdag 4 mei van 19.00 tot 21.00 een kaars of waxinelichtje in een windlicht of een glazen pot te plaatsen bij het raam, de voordeur, op het balkon of in de tuin. ‘Op deze manier herdenken wij vanuit ons eigen huis, maar zijn we toch verbonden’, stelt hij in een persbericht.

 Aangepaste 4 mei herdenking

Op 4 mei herdenken wij iedereen die sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog is omgekomen in oorlogssituaties en bij vredesoperaties. Door de coronamaatregelen kunnen de herdenkingen dit jaar weer niet met publiek doorgaan. Juist nu is het volgens de burgemeester belangrijk om de verbondenheid in de samenleving te laten zien.

In plaats van gezamenlijke herdenkingsbijeenkomsten heeft de gemeente Veendam een alternatieve herdenking samengesteld die op 4 mei online en via televisie te volgen is. RTV1 zendt de herdenking uit vanaf 19.30

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-