Direct naar de inhoud.

Dodenherdenking bij RTV1

  • door:
  • op:
F: Hielke Bosch/RTV1

RTV1 – Ook dit jaar zal RTV1 van de drie gemeenten in het verzorgingsgebied een herdenking uitzenden. Vanaf 19.30 tot na het Wilhelmus zullen we de herdenking in de gemeente Veendam volgen. Na het Wilhelmus zal de burgemeester van Stadskanaal een speech houden en gaan we met het college van wethouders en burgemeester door de gemeente naar de monumenten. Vanaf 20.30 zendt RTV1 de herdenking in Odoorn uit. We zien daarin de burgemeester die een toespraak in de kerk houdt en de kranslegging bij het monument aan de Boshof in Odoorn.

Veendam

Vanuit Veendam starten we de herdenkingen bij het monument in Wildervank en de oorlogsgraven op de begraafplaats. Burgemeester Sipke Swierstra zal een speech houden en het carillon heeft hierbij een speciale rol.

Stadskanaal

het Joods Oorlogsmonument Stadskanaal. Hier houdt burgemeester Klaas Sloots een toespraak die aansluit bij het landelijke thema ‘Na 75 jaar vrijheid.’ Daarna ziet u beelden van de kransleggingen bij alle monumenten met de burgemeester, wethouders en de herdenkingscomités. Het programma eindigt met de kranslegging bij het gemeentelijk oorlogsmonument in Musselkanaal.

Borger-Odoorn

De herdenking in Odoorn vindt digitaal plaats. Er worden op een eerder moment filmopnames gemaakt van de toespraak in de kerk en van de kranslegging bij het monument aan de Boshof in Odoorn. De film zal op 4 mei voor iedereen digitaal beschikbaar worden gesteld. Burgemeester Jan Seton zal namens de gemeente op 3 mei aanwezig zijn bij de opnames van de kranslegging.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal