Direct naar de inhoud.

Tijdelijk minder parkeerplekken in Stadskanaal

  • door:
  • op:
F: Rutger Breider/RTV1

STADSKANAAL – Wie dit weekend en volgende week boodschappen gaat doen in Stadskanaal kan nog wel eens problemen krijgen met het parkeren van de auto. De gemeente verricht namelijk werkzaamheden op de Oude Markt. De helft van de parkeerplekken op de Oude Markt zal gebruikt kunnen worden geeft de gemeente aan. ‘De komende periode blijft de helft van het parkeerplekken beschikbaar voor het winkelend publiek. Op drukke momenten zoals de zaterdag is het beter om uw auto op een andere parkeerplaats te zetten.’ 

De auto’s kunnen maar één kant op in plaats van de gebruikelijke twee richtingen. Als de parkeerplekken bezet zijn geeft dit veel drukte omdat automobilisten moeten keren en ook de Oude Markt via dezelfde ingang moeten verlaten. De gemeente roept op om de auto op andere parkeermogelijkheden te parkeren. ‘U kunt parkeren op het Generaal Maczekplein en ook op het Geert Teis plein. Zo kunnen we de plekken beschikbaar houden voor bezoekers die minder goed te been zijn en voorkomen we onnodige drukte.’ Vanwege de verwachte drukte worden er verkeersregelaars ingezet.

Op dit moment werken de mannen van Avitec aan de laatste riool- en straatwerkzaamheden om de planning te halen. Midden volgende week staan namelijk de asfalt werkzaamheden ingepland. De rijbanen van het eerste gedeelte van het parkeerterrein krijgen dan asfalt. Na de asfalt werkzaamheden kunnen bezoekers van het centrum de nieuwe parkeerplaatsen gebruiken. De aannemer gaat dan verder met het inrichten van het volgende stuk van de Oude Markt. Ondanks het slechtere weer gaat alles nog volgens de planning!

 



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal