Direct naar de inhoud.

Reisbureaus zien stijging in boekingen na persconferentie: ‘We staan in de startblokken’

  • door:
  • op:
Foto: Martijn Folkers/RTV Noord

REGIO – Gisteren was minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) voorzichtig optimistisch over de vakanties naar het buitenland, voor de komende zomer. Waar we op vakantie kunnen gaan hangt af van de besluiten die andere landen maken. Op 15 mei vervalt namelijk het huidige advies advies op niet op reis te gaan en in plaats daarvan komt het reisadvies per land terug. Zo kun je een vakantie boeken naar de ‘gele’ landen, maar moeten de coronaregels ook daar goed nageleefd worden.

“We kunnen weer naar het buitenland op vakantie, maar helemaal zorgeloos is dat niet” zo zei minister de Jonge het gisteren tijdens de persconferentie. “We hopen dat er meer landen open gaan omdat de vaccinatiegraad stijgt in heel Europa.

“Het is nog wel even afwachten hoeveel landen er uiteindelijk op geel gaan, maar we staan in de startblokken.” – Gerda Klooster/Klooster Reizen

Reisbureaus

Het effect van deze woorden waren voor de reisbureaus in Nederland vandaag direct te merken. Er was een explosieve stijging in het aantal reisboekingen voor de komende zomer. Bij reisbureau Sunweb ligt het aantal boekingen al een kwart hoger dan in mei 2019. Ook bij Corendon spreken ze van een enorme drukte bij onder andere de callcenters, zo meldt Dagblad van het Noorden.

En ook bij het noordelijke reisbureau Klooster Reizen is de drukte te merken: “Mensen durven nu meer te boeken, ook voor wat later in het jaar”, zo laat Gerda Klooster aan RTV1 weten. “Het is nog wel even afwachten hoeveel landen er uiteindelijk op geel gaan, maar we staan in de startblokken.”

Positief

Ondanks het afgelopen jaar met veel reisbeperkingen blijft Klooster positief: “Er is nu weer meer mogelijk, dat is voor ons belangrijk. Eerst kon er helemaal niks en nu kunnen we langzaamaan steeds meer, zo moet je dat eigenlijk zien.”

 



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal