Direct naar de inhoud.

Opnieuw commotie rond tarief camperplaats Musselkanaal

  • door:
  • op:
Haven spoordok Musselkanaal

MUSSELKANAAL – Met een verlaging van het tarief van camperplaats Spoordok te Musselkanaal is er opnieuw discussie ontstaan over mogelijke oneerlijke concurrentie. Drie jaar geleden heeft de gemeente Stadskanaal de overnachtingsprijs van de camperplaats opgeschroefd naar een marktconform tarief, omdat de rechter van mening was dat er sprake was van oneerlijke concurrentie met Camping Musselkanaal.

Volgens de Wet markt en overheid mag dat niet. Sindsdien probeert de eigenaar ook een schadevergoeding los te krijgen van de gemeente, omdat zij tot die tijd inkomsten zou hebben misgelopen. De vlam is opnieuw in de pan geslagen nu de gemeente heeft besloten het tarief te verlagen van 16,80 euro naar 15 euro, overigens nog net boven het tarief van de camping.

Volgens gemeentelijk woordvoerder Bert Viel een logische stap. Mede vanwege het teruglopende aantal gasten heeft de gemeente een aantal bezuinigingen op de exploitatie doorgevoerd, waardoor het tarief omlaag kon. “Ook dit tarief is nu kostendekkend en daarmee marktconform.” De gemeente houdt zich dus nog steeds aan de rechterlijke uitspraak.

Schadevergoeding gevraagd
Voor juridisch adviseur Peter Raven van campingeigenaar Cate Diedel is de verlaging echter het sein om er een tandje bij te zetten als het gaat om de schadevergoeding. “De gemeente blijft maar vragen om een verantwoording, maar die hebben we allang geleverd. De gemeente schuift dit arrogant terzijde en heeft nu ook nog eens het lef om het tarief te verlagen.” Hij eist een vergoeding van 50 tot 100 duizend euro en heeft een dagvaarding in voorbereiding.

Gasten toegenomen
Na een storm van negatieve reacties op sociale media drie jaar geleden wil Diedel er niet veel woorden meer aan vuil maken. Wel laat ze weten dat het aantal kamperende gasten is toegenomen sinds de camperplaats duurder is geworden.

“Laat hem met een deugdelijke onderbouwing komen, dan kunnen we erover praten”, reageert Viel. “Bij een rechtszaak is niemand gebaat. Als gemeente willen we een divers aanbod van toeristische mogelijkheden. De een wil tenslotte graag aan het water staan, de ander liever in het bos. Als de prijzen elkaar niet veel ontlopen, gaat deze keuze de doorslag geven.”

BRON: NKC



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal