Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Infocentrum van Het Drentse Landschap vestigt zich in Hunebedcentrum

BORGER – Het Drentse Landschap en het Hunebedcentrum gaan intensiever samenwerken. De ondertekening vond plaats bij Hunebed D27, het grootste hunebed van Nederland. Het convenant werd namens het Hunebedcentrum ondertekend door Tryntsje Slagman en door Sonja van der Meer, directeur van Het Drentse Landschap. Beide stichtingen liggen in hun doelen en uitgangspunten dicht bij elkaar en vinden elkaar in behoud en bescherming van erfgoed en landschap. Het Hunebedcentrum krijgt een plaats in het netwerk van Het Drentse Landschap en Het Drentse Landschap zal in het Hunebedcentrum een informatiecentrum voor met name het Hunzegebied inrichten.

Zichtbaar
Het Drentse Landschap zal zichtbaar onderdeel worden van het terrein van het Hunebedcentrum in Borger. Zo zullen er vrijwilligers aanwezig zijn met een permanente infostand en komen er in de museumwinkel allerlei duurzame producten van Het Drentse Landschap. De samenwerking beperkt zich niet enkel tot het museum, ook zullen er nieuwe fiets- en wandelroutes worden ontwikkeld en zal er samen worden opgetrokken in aangrenzende landschapsprojecten. “We staan aan het begin van een duurzame samenwerking, die eigenlijk heel logisch is. Beide organisaties kennen elkaar al goed, dus het ondertekenen van dit convenant voelt erg goed”, aldus directeur van het Hunebedcentrum Harrie Wolters.

Duurzame samenwerking
Al zo lang het Hunebedcentrum bestaat, deelt de stichting het terrein met Het Drentse Landschap. Het grootste hunebed van Nederland, D27 is een van de 22 hunebedden die Het Drentse Landschap in beheer heeft. Het maakt de versteviging en verbreding van de samenwerking tot een logische, haast voor de hand liggende stap. Het strategische convenant tussen het Hunebedcentrum en het Drentse Landschap wordt uitgewerkt in een langjarige samenwerkingsovereenkomst voor circa 30 jaar, een strategisch plan voor de komende 5 jaar en een uitvoeringsplan voor komend jaar.

Het uitdragen van het belang van het behoud van het Drentse erfgoed, het creëren van bewustwording rondom de archeologie in Drenthe alsook het organiseren en faciliteren van (gezamenlijke) activiteiten rond gezamenlijke thema’s zijn hierbij de speerpunten. Het uitvoeringsplan geeft invulling aan de  organisatie, communicatie, routes, educatie, vrijwilligers en onderzoek. Sonja van der Meer, directeur stichting Het Drentse Landschap: “De samenwerking met het Hunebedcentrum is eigenlijk net zo natuurlijk als de verbondenheid van de hunebedden met het Drentse landschap.”

Geplaatst door

Televisie, Redactie, Radio bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.