Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Pretparken zijn weer geopend: “Het is gezellig druk, maar niet de normale drukte”

DROUWEN – De draaimolen kan weer draaien, de achtbanen kunnen weer aan en er kan weer gegild worden in het spookhuis; want de pretparken zijn sinds deze week weer open. Zo ook Drouwenerzand in Drouwen, waar zelfs in de regen nog ouders met kinderen in de rij voor de attracties staan. 

“In april wil je zo graag open, maar dat kon helaas niet”, zo vertelt Bert van der Linde, directeur van Drouwenerzand. “Dan kun je nog wel wat werkzaamheden doen, maar op een gegeven moment houdt het echt op. We zijn dan ook heel erg blij dat we weer open kunnen.” (tekst gaat verder onder de foto)

(Drouwenerzand directeur Bert van der Linde | Foto: RTV1)

Maatregelen

De heropening van de pretparken brengen nog wel een aantal maatregelen met zich mee. Zo mag er binnen wel eten gehaald worden, maar het moet buiten opgegeten worden. Bezoekers kunnen bij de ingang een formulier invullen met hun bestelling en dat bij het restaurant inleveren. Verschillende pijlen op de grond geven de looprichting aan.

Gezellig druk

We staan onder een houten overkapping tussen de draaimolens en speelmachines, die met hun toeters en bellen het echte pretpark sfeertje geven. Directeur van der Linde kijkt naar de enthousiaste kinderen die van attractie naar attractie rennen: “Het is gezellig druk, maar niet de normale drukte”, zo zegt hij. De pretpark directeur wijst naar buiten waar de regen met bakken naar beneden komt: “We hebben storm, we hebben regen, we hebben eigenlijk alles wat je niet wilt als je buiten moet zijn.”

Maar ondanks het slechte weer en de maatregelen is Bert van der Linde tevreden over het bezoekersaantal: “Men wil heel graag, ondanks regen en wind komen ze toch deze kant op.”

 (Foto: RTV1)

Onduidelijkheid

“Op de receptie worden ze soms wel knettergek”, zo merkt van der Linde op. “Veel mensen bellen met vragen, bijvoorbeeld of ze zich moeten laten testen of niet en wat nou de precieze maatregelen zijn.  Er is nog zoveel onduidelijkheid, mensen krijgen ongelofelijk veel informatie op zich af. En sommige informatie is juist maar andere dingen dan weer warrig. Het is logisch dat mensen dan zelf even willen checken. Maar daardoor is het op de receptie misschien nog wel drukker dan hier.”

Normaal seizoen

Ondanks de onzekere tijd, ziet van der Linde de toekomst rooskleurig in: “We kunnen dit jaar natuurlijk niet spreken van een normaal seizoen, aangezien we later zijn begonnen. Maar ik denk dat we volgend jaar weer een volledig normaal seizoen kunnen draaien. Het blijft een onzekere tijd, als je me twee jaar geleden gezegd had dat we dicht moesten door een virus, had ik je nooit geloofd.”

 

Geplaatst door

Redacteur/Verslaggever - Streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.