Direct naar de inhoud.

Praktijk ‘De Vlieger’ bestaat 12,5 jaar: “Je doet het echt voor de leerlingen en de ouders”

  • door:
  • op:
Gea Mollema (Foto Hielke Bosch/RTV1)

VEENDAM – De praktijk voor Remedial Teaching “de Vlieger“ te Veendam bestaat 12,5 jaar. In 2009 begon Gea Mollema haar praktijk in het leegstaande gebouw van de Margaretha Hardenbergschool aan de Prins Bernardlaan. Wegens sloop daarvan verhuisde de praktijk in 2011 naar een nieuwe praktijkruimte aan de Steenstraat in Veendam. In haar praktijk geeft Mollema kinderen, die bijvoorbeeld moeite hebben met bepaalde vakken zoals taal of rekenen, extra begeleiding. 

In die 12,5 jaar zijn er rond 150 leerlingen uit het basis- en speciaal voortgezet onderwijs geweest om begeleiding te krijgen bij dyslexie, dyscalculie of bij lees- en leerproblemen. ‘Altijd weer komen leerlingen binnen die al vaker vastgelopen zijn met hun probleem en die door de individuele begeleiding sterk vooruitgaan met soms zelfs een hoger schooladvies’, zo vertelt Gea. ‘En wat ook mooi is: de leerlingen krijgen ook meer zelfvertrouwen. Daar doe je het vooral voor: voor die leerlingen en hun ouders’.

Spatscherm

Afgelopen jaar was door de coronapandemie wel even moeilijk. Toen de scholen op slot gingen besloot Gea ook haar praktijk dicht te doen. Ze werkte voornamelijk online, dus fysiek les was er niet meer bij. Inmiddels heeft het computerscherm plaatsgemaakt voor een spatscherm zodat ze toch coronaproof fysiek les kan geven. ‘Er zijn leerlingen voor wie het thuisonderwijs niet zo geschikt is’, aldus Mollema. ‘Dus ik merk wel bij leerlingen dat ze het ook in coronatijd enorm fijn vinden om hier heen te komen. Het is voor hun een soort uitje eigenlijk’

Poppentheater

Naast de hulp met moeilijke vakken helpt Gea de kinderen ook op spelende wijs in de taalontwikkeling door middel van een poppentheater genaamd “Hyperdepiep”. Daarmee worden scholen bezocht, bijv. in het kader van een taalproject.

Gea Mollema: ‘Ik merk als je met kinderen praat of een boek voorleest dat dit al helpt in de taalontwikkeling, maar zodra je hier poppen en stemmetjes bij gebruikt, komt dat nog beter over.

 

 

 

 



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal