Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Veendam past ‘McDonald’s plan’ niet aan.

F: Pixabay

VEENDAM – Tegen de komst van fastfoodketen McDonald’s op de locatie Veendammer Poort, langs N33, in Veendam zijn 3 zienswijzen ingediend. Die zijn voor de gemeente Veendam geen aanleiding om het bestemmingsplan of de (ontwerp)omgevingsvergunning voor de bouw van het restaurant met bijbehorende voorzieningen aan te passen. De bezwaren staan hieronder summier vermeld. De vestiging van een ‘mondiale fastfoodketen’ heeft geen toegevoerde waarde voor Veendam. De vrees voor grote concurrentie voor bestaande onafhankelijke (fastfood)restaurants in de gemeente. De vestiging van het restaurant zal leiden tot een significante toename van zwerfafval.

Reactie gemeente

In een reactie laat de gemeente Veendam het volgende weten; Verkeersdeelnemers kunnen ter plaatse dranken en spijzen nuttigen waarbij de kans op vervolgbezoek aan het centrum van Veendam aanwezig is. Een vergelijkbare formule is er niet in de gemeente. Volgens de gemeente is er nog ruimte voor toevoeging in deze sector. De effecten op bestaande restaurants zijn (zeer) gering. Dit komt volgens de gemeente onder meer omdat McDonald’s zich door de ligging aan een verkeersknooppunt mede richt op passanten.

Bouwgrond van de fastfoodketen F: Peter Panneman

Zwerfafval

Volgens de gemeente neemt McDonald’s de aanpak en strijd tegen zwerfafval heel serieus. Op de locatie worden voldoende afvalbakken geplaatst en frequent geleegd. Dagelijks zijn er afvalopruimrondes en dat gebeurt niet alleen op het eigen terrein maar ook in de wijde omgeving. Omwonenden krijgen een telefoonnummer dat gebeld kan worden wanneer er klachten over zwerfvuil zijn. Medewerkers van het bedrijf ruimen het zwerfvuil dan op.

Gemeenteraad

De gemeenteraad van Veendam spreekt zich op 21 juni uit over de ingediende zienswijzen en wordt gevraagd het bestemmingsplan Veendammer Poort N33 ongewijzigd vast te stellen.
McDonald’s vestigt zich aan de op- en afrit van de N33 bij de ingang van Veendam op 5.000 vierkante meter grond. Het restaurant met drive thru hoopt eind dit jaar of begin 2022 zijn deuren te openen. En biedt op termijn werk aan 60 à 80 medewerkers. De voorbereidende werkzaamheden zijn inmiddels in volle gang.

Geplaatst door

Televisie, Redactie, Radio bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.