Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Geslaagde test met brandweer redvoertuigen in Veendam

F: Dennie Gaasendam

Veendam – Op woensdag 26 mei en donderdag 27 mei organiseerde Brandweer Groningen bij de kazerne in Veendam praktijktestdagen met redvoertuigen (hoogwerkers). Dat betekende dat de nieuw aan te besteden hoogwerkers werden getest op het gebruik.

Route rijden om te testen
Onderdeel van deze test is het afleggen van een rijroute. De rijroute ging over een aantal hoofdwegen door Veendam, maar ook door twee wijken: het centrum en de wijk Sorghvliet. Onderdeel was ook het testen van manoeuvreren in nauwere straten en wijken. Twaalf keer per dag legde een hoogwerker de rijroute af. Er waren hierdoor meer brandweerwagens dan normaal op straat te zien. Zij maakten tijdens het rijden geen gebruik van zwaailamp en sirene.

De werking van de voertuigen – zoals de bediening, de beweging en de opbergruimte – werd getest op de parkeerplaatsen rondom de kazerne (Langeleegte 2 in Veendam).

Wanneer zijn de nieuwe voertuigen te bewonderen?
Rond de zomer zal de winnaar van de aanbesteding bekend zijn. In verband met productie- en levertijden worden de nieuwe redvoertuigen pas in 2023 bij Brandweer Groningen afgeleverd. De voertuigen komen in Delfzijl, Hoogezand, Groningen (2x) Veendam en Winschoten te staan.

Bron: Dennie Gaasendam

Geplaatst door

Televisie, Redactie, Radio bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.