Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Grote opkomst erfgoed winkeldag Nieuw-Buinen

F: Rutger Breider/RTV1

NIEUW-BUINEN – Naast de NL Doet activiteiten in Nieuw-Buinen konden mensen ook hun spullen verkopen in de tuin op ‘erfgoed winkeldag’. Het is de tiende keer dat Dorpsbelangen Nieuw-Buinen deze dag organiseert. Dit jaar met meer succes dan ooit te voren. ‘Ik heb het gevoel dat er door corona meer aanmeldingen zijn’, zegt Derk Smit, voorzitter van Dorpsbelangen. ‘Twee jaar geleden hadden we ongeveer 30 deelnemers en dit jaar zitten we op 85 deelnemers.’

Er is genoeg animo voor deze dag. Dat ervaart ook Ronald Rus. Hij woont in Nieuw-Buinen en doet mee aan de ‘erfgoed winkeldag’. ‘Het is behoorlijk druk. Er zijn veel mensen die even langsfietsen. Ze kijken snel in de tuinen en als ze wat zien dan komen ze wel in de tuin.’ Rus ziet wel de drempel om zomaar iemands tuin in te gaan. Samen met een vriendin staat de buunermonder in de tuin te verkopen. Zelf verkocht hij verschillende planten voor in de tuin en zijn vriendin verkoopt zelfgemaakte freubels.

De inwoners van Nieuw-Buinen waren erg tevreden. ‘Ik heb tot nu toe alleen nog maar positieve reacties gehoord’, zegt Smit tegen RTV1. Hij vervolgt: ‘Ik heb een rondje gefietst door het dorp en alle inwoners waren positief.’ De voorzitter van Dorpsbelangen Nieuw-Buinen denkt wel te weten of er een vervolg aan komt volgend jaar. ‘Ik ga er vanuit dat het volgend jaar weer georganiseerd wordt.’

Geplaatst door

Televisie, Redactie, Radio bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.