Direct naar de inhoud.

Buunermonder Varenhorst wint brons tijdens wereldbekertoernooi

F: Instagram Varenhorst Van de Velde

NIEUW-BUINEN – Na de verloren beachvolleybalwedstrijd vanochtend, stonden Christiaan Varenhorst uit Nieuw-Buinen en partner Steven van de Velde de bronzen finale in het wereldbekertoernooi te wachten. Ze namen het om 13.30 uur op tegen de Italianen in het Russische Sotsji. Na een makkelijk gewonnen eerste set werd het in de tweede set echt spannend. Waar een beachvolleybal set normaal tot de 21 punten gaat, ging de tweede set tot en met 28-26. Deze set ging uiteindelijk naar de Italianen. De derde set ging naar de Nederlanders en wonnen daarmee de bronzen medaille. De set werd met 15-9 gewonnen.

Bijzonder aan dit toernooi was dat er publiek bij de wedstrijden aanwezig mocht zijn. Voor de camera van Beach Volleyball World gaven beide spelers aan dat het heerlijk was om weer met publiek te mogen volleyballen.

Verloren halve finale

Het duo verloor vanochtend in de halve finale van het viersterrentoernooi in drie sets van het duo Cherif Younousse en Tijan Ahmed uit Qatar. De Nederlanders begonnen nog goed met winst in de eerste set (21-12), maar daarna sloeg het duo uit Qatar toe: 18-21 en 13-15. Varenhorst en Van de Velde mogen later vandaag nog wel strijden om de bronzen medaille.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-