Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

NLDoet in de regio: Van het bijenpark tot het voetbalveld

Wethouder Borgesius helpt met het snoeien op het Bijenpark | Foto: Hielke Bosch/RTV1

REGIO – Vrijdag en zaterdag stonden in het teken van NLDoet. Het moment waarop Nederland massaal vrijwillig de handen uit de mouwen steekt. Ook in deze regio werd er hard gewerkt om de buurt wat mooier te maken.  Bij bepaalde activiteiten kregen de vaste vrijwilligers zelfs hulp van burgemeester en wethouders, die de gemeentepolitiek even aan de kant schoven om in de frisse buitenlucht de handen uit de mouwen te steken.

Bijenpark

Zo was er bijvoorbeeld in het Bijenpark van Stadskanaal genoeg werk aan de winkel. ‘Er moet flink wat gesnoeid worden en ook de omheining moet worden nagelopen’, aldus voorzitter van de bijenvereniging, Gé Hoogerwerf. Dat laatste is dan ook zeker geen overbodige luxe, aangezien het bijenpark soms last heeft van onaangenaam bezoek: ‘Mensen die niet op het park horen gaan dan door de omheining heen. We hebben dan ook al een aantal keren gezien dat er bijenkasten omgetrapt waren.’

Maar ondanks deze vervelende gebeurtenissen ligt het bijenpark er vredig bij. Op de bewuste zonnige vrijdagmiddag zijn vrijwilligers druk in de weer om takken weg te snoeien en alles schoon te maken, terwijl de bijen zoemend om de kasten vliegen.

De vrijwilligers van het park en van Welstad krijgen hulp van Knoalster wethouders Brongers en Borgesius. ‘Ik was wel eens nieuwsgierig hoe alles hier reilt en zeilt’, aldus wethouder Goedhart Borgesius. Hij is net klaar met het snoeien van de overwoekerende takken als hij ons even te woord staat. ‘Als je dit park niet kent kom je hier ook niet vaak’, zo vervolgt Borgesius. ‘Voor mij is het misschien de eerste of tweede keer dat ik hier ben. Maar het is wel echt een heel mooi stukje van onze gemeente.’ (tekst gaat verder onder de video)

Ook de rest van het Knoalster college was afgelopen weekend druk bezig. Zo hielp wethouder Verschuren zaterdagochtend mee bij het gezellig maken van de entree en het terras van Het Hofje in de Parkwijk. En burgemeester Sloots maakte een kennismakingsrondje door Stadskanaal.

Bankje in Nieuw-Buinen

In Nieuw-Buinen waren ze zaterdag al vroeg aan de slag voor NLDoet. Daar werd namelijk bij de voetbalkooi een ‘vandalisme proof’ bankje geplaatst. ‘We hebben de laatste tijd veel bankjes vervangen omdat ze of verrot waren of werden vernield’, aldus Derk Smit, voorzitter van Dorpsbelangen Nieuw-Buinen. ‘Deze bank is gelukkig helemaal vandalisme bestendig.’

Het bankje werd geplaatst onder toeziend oog van burgemeester Jan Seton. ‘Ik ga tijdens het NLDoet weekend langs bij verschillende plekken in de gemeente Borger-Odoorn’, aldus de burgemeester. ‘Ik kijk dan even wat er zoal gebeurd en hier en daar help ik uiteraard een handje.’

Het vandalisme bestendige bankje | Foto: RTV1

Rode Kruis

In Veendam besloot het plaatselijke Rode Kruis, om tijdens de NLDoet het buitenterrein rondom hun pand aan de Schippersstraat in Veendam grondig aan te pakken. Een tiental MT-leden van Stork Groningen staken de handen flink het de mouwen en zorgen voor professioneel gereedschap om deze klus te klaren. Zo werden er onder andere fietsenrekken geplaatst, de groenperken gesnoeid en de parkeerplaatsen en entree grondig geborsteld en gereinigd. Omdat iedereen ze enthousiast was en de smaak te pakken had, werd na kort beraad ook aandacht besteed aan het buitenterrein van muziekvereniging Voorwaarts. Rick Kupers (coördinator Rode Kruis) en Robert van Dijk (voorzitter Voorwaarts) reageerden beiden sprakeloos toen zij zagen hoe het terrein werd aangepakt.

Foto: Rode Kruis Veendam

Geplaatst door

Redacteur/Verslaggever - Streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.