Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Woonwagenkamp Veendam kleurt oranje: ‘Eindelijk kan het weer!’

Een echte EK speeltuin | Foto: Hielke Bosch/RTV1

VEENDAM – Ontelbare vlaggetjes van oranje tot rood wit blauw bepalen de komende tijd weer het Nederlandse straatbeeld. Zo ook in het woonwagenkamp aan de Wiedehoek in Veendam, waar er de laatste weken hard gewerkt is om de buurt in de ‘oranje sfeer’ te brengen. 

‘De laatste paar jaar konden de vlaggetjes helaas in de kast blijven liggen’, aldus inwoner van het woonwagenkamp, Harm Hooijer. ‘Maar dit jaar mochten we weer, dus hebben we iedereen opgetrommeld om de boel weer te versieren.’

Eén grote familie

De oranjekoorts is ondanks alle versieringen dit jaar toch iets minder dan de andere jaren. ‘Hier zijn we één grote familie’ aldus Hooijer. ‘Daarom is het wel jammer dat er dit jaar minder kan. Normaal hebben we een grote tent erbij en kijken we met z’n allen naar de wedstrijden. Dat kan nu natuurlijk niet plaatsvinden. Daardoor leeft het wel iets minder.’

De jonge generatie schijnt hier minder moeite mee te hebben. In het gezellige buurtje wordt er door de jeugd flink gevoetbald en volgen ze Oranje op de voet. Ook de Nederlandse clubs zijn favoriet, al zijn daar wel wat verschillen in. De één is voor FC Groningen, de ander voor Feyenoord en weer een ander draagt Ajax een warm hart toe. ‘Ook de Nederlandse competitie is hier dus erg gezellig’, zegt Harm lachend.

Geen vlaggetje meer over

Bij een rondleiding op het kamp is pas te zien hoeveel oranje versieringen er eigenlijk hangen. De speeltuin is volledig in het oranje en rood-wit-blauw gehuld en tussen de woonwagens zijn ontelbaar veel vlaggetjes gehangen. ‘In totaal hebben we iets van 1500 meter gekocht en dan nog wat vlaggen van 2014 erbij’, zo vertelt Harm. ‘Er is dan ook in de winkels van Veendam geen vlaggetje meer te vinden.’

 

 

Geplaatst door

Redacteur/Verslaggever - Streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.