Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Veendammer bezuiniging Wedeka kost andere gemeenten tonnen

F: Google Streetview

VEENDAM/STADSKANAAL – De gemeenten Stadskanaal, Borger-Odoorn, Westerwolde en Midden-Groningen moeten mogelijk diep in de buidel tasten doordat de gemeente Veendam wil bezuinigen op het werkvoorzieningsschap Wedeka. Veendam is van plan 400.000 euro te besparen door geen gebruik meer te maken van de diensten van Wedeka voor het Trainings- en Diagnosecentrum (TDC), dat mensen in de bijstand naar de arbeidsmarkt. Een en ander wordt gemeld door RTV Noord.

De bezuiniging slaat een gat van vier ton in de begroting van Wedeka, een tekort dat door de andere gemeenten die participeren in het werkvoorzieningsschap moet worden opgevangen. Volgens wethouder Johan Hamster zal Wedeka er alles aan doen om de kosten terug te dringen. Maar als dat niet lukt gaat de gemeente Stadskanaal voor 42 procent van het bedrag het schip in, zo bericht RTV Noord. Dat komt neer op een bedrag van 168.000 euro. Het voornemen van Veendam heeft tot grote verontwaardigheid geleid in de voltallige gemeenteraad van Stadskanaal.

Wethouder Henk-Jan Schmaal van Veendam bestrijdt de lezing zoals die in het gemeentehuis van Stadskanaal is gegeven. Op RTV Noord zegt hij: ‘Wij geven als Veendam jaarlijks 900.000 euro uit aan het Trainings- en Diagnosecentrum van Wedeka. Het TDC van Wedeka heeft 400.000 euro winst gedraaid en wij hebben gezegd dat wij die 400.000 euro niet betalen om de tekorten elders te kunnen dekken. We maken nog steeds gebruik van het TDC, maar hebben om inzicht gevraagd. Nu weten we dat de marges extreem zijn en dat er 400.000 euro op verdiend wordt. Daar gaan we niet voor betalen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.