Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Drukte bij kampeerwinkels: ‘Corona heeft invloed, maar het weer nog veel meer’

Het is druk bij de kampeerwinkels op dit moment. Ook bij outdoor en kampeerwinkel Te Velde in Nieuw Buinen merken ze dat. Na een lang coronajaar met vooral thuiszitten snakken veel mensen naar de vakantie. “Het is zeker drukker door corona, maar het weer heeft nog veel meer invloed.”

Foto: Jelmer Wijnstra / RTV1

Dat zegt Jos te Velde, eigenaar van de gelijknamige kampeerwinkel in Nieuw Buinen. “We hebben sinds vorig jaar wel een stijging gezien, maar toch wachten de meeste mensen toch nog altijd tot op het laatste moment. Ze willen zien wat het weer doet.”

Volgens Te Velde is kamperen vooral in trek omdat het makkelijk is om sociaal contact te maken. Iets waar wat we het afgelopen jaar, met de 1,5 meter afstand en de mondkapjes die we moesten dragen, misschien wel te weinig hebben kunnen maken. “Vooral voor de kinderen is dat belangrijk. Als je huisje zit ben je nog iets meer afgezonderd en is dat lastiger.

Foto: Jelmer Wijnstra / RTV1

Te Velde pleit er dan ook voor om eens iets totaal anders te doen. “Thuis heb je altijd al een goede keuken en douche. Ga eens voor iets avontuurlijks.” Maar wat moeten mensen dan aanschaffen naast een tent of een voortent bij een caravan. “Het belangrijkste zijn stoelen en slaapmatjes. Hier zou ik niet op bezuinigen. Verder kun je het zo luxe maken als je zelf wil.”

Geplaatst door

Redacteur / Verslaggever van de gemeente Borger-Odoorn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.