Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Knoalster (24) krijgt 2,5 jaar cel voor gooien brandbom naar shoarmazaak

NIEUW-BUINEN – De man die vorig jaar oktober een brandbom naar een shoarmazaak in Nieuw-Buinen gooide is veroordeeld tot 2,5 jaar gevangenisstraf, waarvan 10 maanden voorwaardelijk. Daarnaast bepaalde de rechtbank in Assen dat hij ook behandeld moet worden voor zijn drank- en drugsverslaving en toezicht krijgt van de reclassering.

De 24-jarige man uit Stadskanaal gooide de bom naar het restaurant omdat hij geen bier meer kreeg.

Foto: M. Dol – RTV1

Kroegentocht

Op 11 oktober 2020 was de man samen met een vriend op kroegentocht. Na een aantal drankjes wilden de beide mannen nog wat eten en gingen langs de lokale shoarmazaak in Nieuw-Buinen. Het restaurant moest echter vanwege de coronamaatregelen om 10 uur ’s avonds sluiten en serveerde dan ook geen eten en drinken meer. De 24-jarige Knoalster was daar zo kwaad om dat hij kort na middernacht een molotovcocktail bij het shoarma restaurant naar binnen gooide.

Eis van 40 maanden cel

Volgens de officier van justitie had de brandweer geen tien minuten later moeten komen, omdat de gevolgen anders niet te overzien waren geweest. De brand kon nu nog redelijk snel worden geblust. De aanklager eiste dan ook veertig maanden cel, waarvan tien voorwaardelijk.

Verantwoordelijkheid

De rechtbank vond deze strafeis te hoog, mede doordat de man, nadat hij was opgepakt, heeft toegegeven dat hij de dader is. Dat hij die verantwoordelijkheid neemt, vindt de rechtbank positief.

 

 

Bron: RTV Drenthe

 

Geplaatst door

Redacteur/Verslaggever - Streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.