Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Politie: ‘Dodelijk ongeval bij Borger veroorzaakt door botsing op hoge snelheid’

Archieffoto: M. Dol – RTV1

STADSKANAAL – Het ongeval op de N34 bij Borger op 30 mei, waarbij vier mensen om het leven kwamen, is veroorzaakt omdat een automobilist op hoge snelheid tegen een voorligger is gereden. Dat blijkt uit onderzoek van de politie. Zo meldt RTV Drenthe

Door de botsing die ontstond, raakten beide auto’s van de weg en werden nog drie andere auto’s bij de botsing betrokken, met vier dodelijke slachtoffers tot gevolg. Eén van die dodelijke slachtoffers is de automobilist die het ongeluk veroorzaakte.

Een 24-jarige man uit Dalen, een 69-jarige vrouw en een 72-jarige man uit Assen en een 48-jarige man uit Gramsbergen kwamen door het ongeluk om het leven. Vijf andere inzittenden raakten zwaargewond.

Getuigen

Om erachter te komen hoe het ongeluk werd veroorzaakt, sprak de politie met verschillende betrokkenen en getuigen, is er een uitgebreid sporenonderzoek gedaan en zijn beschikbare beelden geanalyseerd. Andere betrokkenen bij het ongeval en naasten van de omgekomen slachtoffers zijn meteen na de uitkomst van het onderzoek geïnformeerd.

De politie wil uit respect voor de nabestaanden niet bekendmaken wie van de slachtoffers de veroorzaker was van het ongeval.

Het Openbaar Ministerie is eveneens geïnformeerd over de gang van zaken en heeft besloten het onderzoek af te ronden. Er vindt geen strafrechtelijk vervolg plaats.

 

Bron: RTV Drenthe

Geplaatst door

Redacteur/Verslaggever - Streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.